Recept

Zeleninové lasagne s bešamelovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37171

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Cuketa
12 ks Lasagne
2 ks Lilek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
150 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
Bešamelová omáčka
500 ml Mléko polotučné
25 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
25 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
Zeleninové lasagne s bešamelovou omáčkou
50 g Sýr Ementál (Primátor)

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 075kJ
11% Sacharidy 41 g
43% Tuky 32 g
35% Sodík 692 mg
35% Bílkoviny 20 g

Zeleninové lasagne s bešamelovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí osolené vodě vaříme lasagne podle návodu na obalu. Poté je ponoříme do mísy se studenou vodou, aby se neslepily.

2

Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli a česnek.

3

Lilek, cuketu a papriky omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme na pánev k cibuli a česneku. Poté přidáme nakrájená rajčata i se šťávou, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a za občasného míchání vaříme, dokud zelenina není měkká. Během vaření ředíme zeleninovým vývarem.

4

Bešamelovou omáčku si připravíme tak, že v kastrůlku rozpálíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku, přilijeme mléko a za stálého míchání necháme zhoustnout, nakonec přimícháme najemno nastrouhaný parmezán. Vše důkladně promícháme tak, aby se sýr v omáčce rozpustil. Nakonec osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.

5

Zapékací mísu vymažeme máslem, nalijeme do ní polovinu bešamelové omáčky, poté mísu vyložíme lasagnemi, na ně dáme zeleninovou směs, znovu poklademe lasagnemi a zeleninovou směsí a nakonec opět poklademe lasagnemi, které přelijeme zbytkem bešamelové omáčky a posypeme nastrouhaným ementálem. Lasagne vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme asi 35 minut. Před podáváním zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept