Makarony alla ricotta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony alla ricotta
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37173 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Makarony milánské |
70 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 ks | Pažitka |
500 g | Ricotta |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Čedar |
1,4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 36,8mg |
Draslík | 105,3mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Pažitka, Sůl, Sýr Čedar, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makarony milánské, Máslo čerstvé, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony alla ricotta postup přípravy receptu:
1 | Makarony uvaříme podle návodu na obalu v osolené vroucí vodě. Poté scedíme a necháme okapat. |
2 | Mezitím ricottu vložíme do misky a přidáme 2 lžíce vařící vody z hrnce s makarony, špetku muškátového oříšku a sůl. Důkladně promícháme. |
3 | Zapékací misku vymažeme máslem a střídavě do ní klademe makarony a omáčku z ricotty. Skončíme ricottovou omáčkou a posypeme nastrouhaným čedarem a vločkami zbylého másla. |
4 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a makarony pečeme asi 30 minut. |
5 | Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou. |