Jednoduchý recept

Tagliatelle s nivou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 37174
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

100 g Meruňky sušené
50 ml Mléko polotučné
40 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
300 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
130 g Sýr Niva (Rokfór)
350 g Tagliatelle
2 ks Vaječný žloutek slepičí
700 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 973kJ
24% Sacharidy 85 g
29% Tuky 22 g
26% Sodík 529 mg
46% Bílkoviny 26 g

Tagliatelle s nivou postup přípravy receptu:

1

V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a podle návodu na obalu v ní tagliatelle uvaříme. Poté je scedíme a necháme okapat.

2

Nivu a sušené meruňky nakrájíme na kostičky.

3

Na pánvi zahřejeme smetanu a přimícháme nivu a mléko. Omáčku vymícháme dohladka.

4

Do horké omáčky přidáme tagliatelle a meruňky, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a pořádně promícháme. Nakonec pánev odstavíme ze sporáku a přimícháme žloutky a nasekané vlašské ořechy.

5

Tagliatelle servírujeme na připravené talíře a zdobíme nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept