Tagliatelle s nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s nivou
Tagliatelle s nivou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37174 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Meruňky sušené |
50 ml | Mléko polotučné |
40 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
300 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
130 g | Sýr Niva (Rokfór) |
350 g | Tagliatelle |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 240,7mg |
Draslík | 437,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 76,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Meruňky sušené, Ořechy vlašské, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s nivou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a podle návodu na obalu v ní tagliatelle uvaříme. Poté je scedíme a necháme okapat. |
2 | Nivu a sušené meruňky nakrájíme na kostičky. |
3 | Na pánvi zahřejeme smetanu a přimícháme nivu a mléko. Omáčku vymícháme dohladka. |
4 | Do horké omáčky přidáme tagliatelle a meruňky, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a pořádně promícháme. Nakonec pánev odstavíme ze sporáku a přimícháme žloutky a nasekané vlašské ořechy. |
5 | Tagliatelle servírujeme na připravené talíře a zdobíme nasekanou petrželovou natí. |