Hovězí plátky na hříbkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky na hříbkách
Hovězí plátky na hříbkách
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 37175 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso zadní |
4 dl | Hovězí vývar základní |
200 g | Hříbky čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
360 g | Rýže dušená |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 588,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 31,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky na hříbkách postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, asi 1,5 cm silné. Maso osolíme a posypeme z obou stran čerstvě pomletým pepřem. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. |
2 | V pekáči si rozpálíme olej, přidáme cibuli a zpěníme ji dozlatova. Na cibuli položíme plátky masa, zalijeme je vývarem, dáme je do předehřáté trouby a pod poklicí je dusíme přibližně 45-60 minut doměkka. |
3 | Mezitím si v pánvi na másle osmažíme dozlatova plátky hříbků, které osolíme a posypeme kmínem a bílým pepřem. |
4 | Když je maso měkké, vyjmeme ho z pekáče a dáme ho do pánve k hříbkům. |
5 | Výpek z masa poprášíme moukou, promícháme a ještě krátce ohřejeme. Pak ho přecedíme přes síto do menšího rendlíku. |
6 | Plátky hovězího masa dáme na talíře, ozdobíme plátky hříbků, přidáme rýži a vše přelijeme zahuštěným výpekem. |