Recept

Chřestová polévka s mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37176

Ingredience

100 g Brambory
500 g Chřest bílý
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Estragon
1 polévková lžíce Mandle
1 l Mléko polotučné
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 371kJ
5% Sacharidy 17 g
34% Tuky 26 g
2% Sodík 44 mg
17% Bílkoviny 9 g

Chřestová polévka s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Chřest, brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. V hlubším hrnci rozpustíme máslo a olej a orestujeme cibuli společně s kousky brambor a chřestu. Poté vše zalijeme smetanou a mlékem a vaříme do změknutí brambor. Před koncem varu přidáme do polévky sekaný estragon, sůl a pepř. Když je zelenina měkká, mírně vychladlou ji rozmixujeme mixérem do konzistence kaše. Před podáváním ji vyšleháme ještě jednou, aby vznikla pěna, jako u capuccina. Hotový, teplý krém posypeme na talířích plátky mandlí a horké podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept