Chřestová polévka s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřestová polévka s mandlemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 37176 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
100 g | Brambory |
500 g | Chřest bílý |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Estragon |
1 polévková lžíce | Mandle |
100 g | Máslo čerstvé |
1 l | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř bílý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 327,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chřest bílý, Cibule, Estragon, Mandle, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olej olivový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřestová polévka s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Chřest, brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. V hlubším hrnci rozpustíme máslo a olej a orestujeme cibuli společně s kousky brambor a chřestu. Poté vše zalijeme smetanou a mlékem a vaříme do změknutí brambor. Před koncem varu přidáme do polévky sekaný estragon, sůl a pepř. Když je zelenina měkká, mírně vychladlou ji rozmixujeme mixérem do konzistence kaše. Před podáváním ji vyšleháme ještě jednou, aby vznikla pěna, jako u capuccina. Hotový, teplý krém posypeme na talířích plátky mandlí a horké podáváme. |