Recept

Svíčkové řezy se zelenou fazolkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 37177

Ingredience

100 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
400 g Hovězí svíčková
100 g Hříbky čerstvé
80 g Karotka
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
1,5 dl Voda pitná
2 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 312 kcal
Kilojoule 1 305kJ
5% Sacharidy 20 g
15% Tuky 11 g
22% Sodík 440 mg
46% Bílkoviny 26 g

Svíčkové řezy se zelenou fazolkou postup přípravy receptu:

1

Špalíček hovězí svíčkové omyjeme a osušíme. Pak ho nakrájíme na medailonky, silné asi 7-8 mm. Česnek s mladou karotkou očistíme a omyjeme. Mladou karotku nakrájíme na kolečka. Česnek prolisujeme. Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Konzervovanou zelenou fazolku scedíme z nálevu a necháme ji odkapat. Šalotku drobně pokrájíme.

2

V pánvi rozpálíme olej a medailonky ze svíčkové rychle orestujeme. Z každé strany necelou minutu. Pak medailonky odložíme do mísy, osolíme je, posypeme bílým pepřem a zakryjeme. Na výpek dáme cibuli, česnek, karotku, promícháme a krátce restujeme dozlatova. Přidáme hřiby, mírně je osolíme, posypeme kmínem na ně navrstvíme maso, přilijeme vodu, zakryjeme pokličkou a dusíme doměkka 15 minut. Občas promícháme. V rendlíku si na roztopeném másle ohřejeme fazolky.

3

Porce masa dáme na talíře, okolo masa dáme cibuli s karotkou, hřiby, zelenou fazolku, polijeme výpekem a servírujeme.

Poznámka

K medailonkům podáváme jako přílohu hranolky nebo opékané brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept