Dušený losos s citrónovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený losos s citrónovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 37179 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Chřest bílý |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
4 ks | Losos - filety |
15 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
0,5 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Omáčka | |
---|---|
1 ks | Citrony |
1 špetka | Kurkuma |
15 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
150 ml | Víno bílé |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 350,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Losos - filety, Pepř bílý, Sůl, Víno bílé, Citrony, Kurkuma, Pepř bílý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Salát hlávkový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený losos s citrónovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omáčka: Z citronu vymačkáme šťávu. Ve vodní lázni v misce vyšleháme žloutky a postupně k nim po částech přiléváme víno a šleháme, dokud směs nezhoustne. Do zhoustlé směsi pomalu přimícháváme tekuté máslo. Potom přimícháme do omáčky citrónovou šťávu a obarvíme špetkou kurkumy a omáčku osolíme a opepříme. Hotovou omáčku necháme v chladnoucí lázni a občas ji promícháme. |
2 | Kousky oloupaného chřestu uvaříme nad párou doměkka. |
3 | Na pánvi v rozehřátém másle orestujeme lososové filety. |
4 | Na opečenou rybu nalijeme víno, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 7 minut, přičemž rybu jednou obrátíme. |
5 | Na talíře nalijeme omáčku a na ní urovnáme lososové filety. Každou porci ozdobíme listem salátu, kousky chřestu, kouskem kopru a kouskem citrónu. |
6 | Podáváme horké. |