Recept

Dušený losos s citrónovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37179
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Chřest bílý
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Kopr čerstvý
4 ks Losos - filety
15 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
0,5 ks Salát hlávkový
1 špetka Sůl
150 ml Víno bílé
Omáčka
1 ks Citrony
1 špetka Kurkuma
15 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
150 ml Víno bílé
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 229kJ
2% Sacharidy 8 g
28% Tuky 21 g
17% Sodík 335 mg
114% Bílkoviny 64 g

Dušený losos s citrónovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omáčka: Z citronu vymačkáme šťávu. Ve vodní lázni v misce vyšleháme žloutky a postupně k nim po částech přiléváme víno a šleháme, dokud směs nezhoustne. Do zhoustlé směsi pomalu přimícháváme tekuté máslo. Potom přimícháme do omáčky citrónovou šťávu a obarvíme špetkou kurkumy a omáčku osolíme a opepříme. Hotovou omáčku necháme v chladnoucí lázni a občas ji promícháme.

2

Kousky oloupaného chřestu uvaříme nad párou doměkka.

3

Na pánvi v rozehřátém másle orestujeme lososové filety.

4

Na opečenou rybu nalijeme víno, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 7 minut, přičemž rybu jednou obrátíme.

5

Na talíře nalijeme omáčku a na ní urovnáme lososové filety. Každou porci ozdobíme listem salátu, kousky chřestu, kouskem kopru a kouskem citrónu.

6

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept