Recept

Hovězí s křenovou kapsou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 37180

Ingredience

3,5 dl Bujón natur hovězí
0,5 kávová lžička Cukr krupice
600 g Hovězí maso zadní
110 g Křen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 432 kcal
Kilojoule 1 806kJ
1% Sacharidy 4 g
41% Tuky 31 g
35% Sodík 691 mg
64% Bílkoviny 36 g

Hovězí s křenovou kapsou postup přípravy receptu:

1

Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Slaninu pokrájíme na hranolky.

2

Hovězí maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme ho slaninou. Poté do masa podélně prořízneme kapsu, kterou vytřeme máslem. Poté do ní vložíme nastrouhaný křen. Pak maso osolíme, posypeme pepřem a dáme do olejem vymaštěného pekáče. Přilijeme 2 dl hovězího bujonu, zakryjeme pokličkou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 60-70 minut. Maso poléváme přibližně každých 15 minut výpekem, v polovině pečení dolijeme zbylý bujon.

3

Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme lžíci křenu, ochutíme solí a cukrem. Promícháme a provaříme.

4

Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce, které polijeme křenovým výpekem a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept