Jednoduchý recept

Staropražský losos

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 37181
Kategorie: Maso

Ingredience

750 g Losos - filety
20 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
30 g Řeřicha
5 g Sůl
Omáčka
40 ml Citronová šťáva
90 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
60 g Řeřicha
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 327kJ
1% Sacharidy 4 g
60% Tuky 45 g
27% Sodík 545 mg
58% Bílkoviny 33 g

Staropražský losos postup přípravy receptu:

1

Losos: Máslem vymažeme pekáč a na něj v jedné vrstvě klademe osolené a opepřené porce lososa.

2

Zakryjeme těsně alobalem a 15-20 minut pečeme v předehřáté troubě při 180 °C, až je losos dobře propečený.

3

Omáčka: Rozmixujeme smetanu, řeřichu, máslo, mouku, citronovou šťávu, žloutek, osolíme a opepříme. Přelijeme do hrnce a zvolna vaříme, až omáčka zhoustne. Ochutnáme a dochutíme solí a pepřem.

4

Kousky lososa přelijeme omáčkou a podáváme. Zdobíme řeřichou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept