Jednoduchý recept

Hovězí na způsob zvěřiny

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 37182
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
80 g Celer bulvový
2 ks Cibule
1,5 kávová lžička Cukr krupice
4 polévková lžíce Džem brusinkový
500 g Hovězí kýta
4 ks Jalovec
80 g Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
50 g Petržel kořen
1 kávová lžička Tymián sušený
4 dl Voda pitná
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 213kJ
12% Sacharidy 43 g
95% Tuky 72 g
5% Sodík 100 mg
54% Bílkoviny 31 g

Hovězí na způsob zvěřiny postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso z kýty omyjeme, osušíme, potřeme olivovým olejem, posypeme rozdrceným jalovcem, tymiánem, čerstvě pomletým pepřem 4 barev, obložíme pokrájenou cibulí a odložíme do chladničky na 2 dny. Během té doby maso obracíme.

2

Než budeme maso připravovat, očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a nakrájíme ji na malé kostičky. Očištěnou cibuli drobně nakrájíme.

3

V pekáči rozpálíme olej, dáme na něj cibuli se zeleninou, celý pepř, nové koření, zázvor, bobkový list, promícháme a vše krátce osmažíme. Na zeleninu položíme špalíček naloženého masa, podlijeme vodou s octem a zakryjeme poklicí. Pekáč vložíme do předem vyhřáté trouby, maso pečeme přibližně 60 minut. Během pečení poléváme výpekem. Měkké maso vyjmeme. Šťávu dochutíme cukrem, pak ji přecedíme.

4

Pokrájené maso dáme na talíře, polijeme výpekem, na každou porci dáme lžíci brusinkového džemu a servírujeme.

Poznámka

K hovězímu masu podáváme vařené brambory nebo houskový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept