Recept

Hovězí roštěná s uzeným na červeném víně

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 37183
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
100 g Moravské uzené maso
4 ks Nové koření celé
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1,5 dl Víno červené
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 591 kcal
Kilojoule 2 472kJ
3% Sacharidy 10 g
54% Tuky 41 g
22% Sodík 431 mg
62% Bílkoviny 35 g

Hovězí roštěná s uzeným na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na hranolky. Uzené maso pokrájíme na kousky. Cibuli s česnekem očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Omyté a osušené maso prošpikujeme slaninou.

2

V pekáči si rozpálíme olej a roštěnku krátce restujeme z každé strany asi 2 minuty. Pak ji vyjmeme, osolíme ji a opepříme. Na tuk vložíme cibuli s česnekem a asi minutu restujeme. Pak na cibuli vrátíme maso, přidáme nové koření, uzené maso, podlijeme vodou (3 lžíce si necháme stranou) a červeným vínem.

3

Pekáč zakryjeme a dáme do předehřáté trouby péct. Maso v troubě dusíme a pečeme doměkka přibližně 60 - 70 minut. Během té doby maso poléváme šťávou - výpekem.

4

Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a šťávu zahustíme Maizenou, kterou jsme si rozmíchali ve zbylé vodě - za stálého míchání ji vlijeme do výpeku a krátce, 1 minutu povaříme.

5

Plátky masa s uzeným dáme na talíře, polijeme šťávou a podáváme.

Poznámka

Příloha podle chuti: dušená rýže, bramborová kaše, hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept