Jednoduchý recept

Hovězí jazyk se sardelovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 37184
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 ks Hovězí jazyk
1,5 polévková lžíce Kapary
1 polévková lžíce Libeček
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Nové koření celé
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
120 g Okurky nakládané
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
3 ks Šalotka
2 ks Sardelové řezy
1,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 252kJ
8% Sacharidy 28 g
20% Tuky 15 g
76% Sodík 2 g
27% Bílkoviny 15 g

Hovězí jazyk se sardelovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Dobře omytý jazyk dáme do 1 litru vody, osolíme a vaříme doměkka přibližně 60 minut. Do vody dáme bobkový list, nové koření, celý pepř a jednu očištěnou cibuli a snítku (1 lžíci) omytého libečku.

2

Uvařený jazyk promyjeme pod studenou vodou a hned sloupneme a nakrájíme na plátky.

3

Očištěné šalotky drobně pokrájíme. Sardelky vykostíme a nakrájíme na malé kousky. Omytou petrželku kudrnku drobně posekáme.

4

V hrnci si rozpálíme máslo a šalotku osmažíme dozlatova. Přidáme k ní sardelky, kapary, 2.5 dl scezeného vývaru z jazyka, 2 lžíce octa a pod pokličkou dusíme přibližně 7 minut. Pak omáčku osolíme podle chuti (0.5 lžičky), přidáme pepř, dáme do ní nakrájené plátky jazyka a dusíme pod pokličkou 10 minut. Plátky masa potom vyjmeme, omáčku propasírujeme a zamícháme do ní petrželku a na kostičky pokrájenou sladkokyselou okurku.

5

Jazyk dáme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept