Jednoduchý recept

Hovězí jazyk na sardelové pastě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 37185

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
2 cl Griotka
1 ks Hovězí jazyk
1 polévková lžíce Libeček
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý celý
30 g Sardelová pasta
0,5 polévková lžíce Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 353 kcal
Kilojoule 1 478kJ
2% Sacharidy 6 g
45% Tuky 33 g
14% Sodík 272 mg
9% Bílkoviny 5 g

Hovězí jazyk na sardelové pastě postup přípravy receptu:

1

Hovězí jazyk dobře omyjeme, vložíme do 1 litru vody. Přidáme sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř a očištěnou cibuli se snítkou (1 lžíci) omytého libečku.

2

Uvařený jazyk vyjmeme z vývaru, ponoříme do studené vody, hned sloupneme a nakrájíme na plátky.

3

Plátky potřeme sardelovou pastou, obalíme je v hladké mouce. V pánvi rozpálíme olej s máslem a plátky smažíme asi 1-2 minuty z každé strany dozlatova. Potom přilijeme 2 dl scezeného vývaru, 2 cl višňovice a krátce 4-6 minut povaříme.

4

Na talíře rozdělíme porce jazyka, polijeme omáčkou a servírujeme.

Poznámka

Podáváme uvařené makaróny, dušené brambory nebo dušenou rýži. Hodí se salát z červené sladkokyselé řepy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept