Hovězí jazyk na sardelové pastě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí jazyk na sardelové pastě
Hovězí jazyk na sardelové pastě
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 37185 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
2 cl | Griotka |
1 ks | Hovězí jazyk |
1 polévková lžíce | Libeček |
125 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
30 g | Sardelová pasta |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 59,3mg |
Draslík | 151,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hovězí jazyk, Nové koření celé, Olej slunečnicový, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Griotka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí jazyk na sardelové pastě postup přípravy receptu:
1 | Hovězí jazyk dobře omyjeme, vložíme do 1 litru vody. Přidáme sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř a očištěnou cibuli se snítkou (1 lžíci) omytého libečku. |
2 | Uvařený jazyk vyjmeme z vývaru, ponoříme do studené vody, hned sloupneme a nakrájíme na plátky. |
3 | Plátky potřeme sardelovou pastou, obalíme je v hladké mouce. V pánvi rozpálíme olej s máslem a plátky smažíme asi 1-2 minuty z každé strany dozlatova. Potom přilijeme 2 dl scezeného vývaru, 2 cl višňovice a krátce 4-6 minut povaříme. |
4 | Na talíře rozdělíme porce jazyka, polijeme omáčkou a servírujeme. |
Poznámka
Podáváme uvařené makaróny, dušené brambory nebo dušenou rýži. Hodí se salát z červené sladkokyselé řepy.