Recept

Valašská hovězí kližka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 37187
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Celer bulvový
2 špetka Chilli koření mleté
2 ks Cibule
900 g Hovězí kližka
1 kávová lžička Majoránka
2,5 dl Masový vývar
100 g Mrkev kořen
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
50 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
100 g Pórek
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 369kJ
6% Sacharidy 23 g
117% Tuky 88 g
31% Sodík 617 mg
91% Bílkoviny 51 g

Valašská hovězí kližka postup přípravy receptu:

1

Omytou a osušenou hovězí kližku nakrájíme na plátky.

2

V misce promícháme čerstvě roztlučený pepř 4 barev s čerstvým tymiánem, rozmarýnem, majoránkou, mletým chilli, solí a plátky masa směsí potřeme. Očištěné cibule pokrájíme nadrobno.

3

V hlubší pánvi rozpálíme olej a plátky masa z každé strany krátce restujeme, přibližně po 1 minutě. Přidáme cibuli, promícháme a krátce asi minutu společně restujeme. Pak opatrně přilijeme masový vývar a pod pokličkou při mírné teplotě maso dusíme přibližně 80 minut.

4

Mezitím očistíme, omyjeme a na kostičky pokrájíme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel. Omytý pórek nakrájíme na tenké proužky. Petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.

5

Přibližně 25-30 minut před dovařením doložíme kromě petrželky všechnu zeleninu. Před dovařením přimícháme rajčatový protlak, dochutíme solí, přimícháme smetanu s petrželkou.

6

Maso rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou se zeleninou a podáváme.

Poznámka

Příloha: vařené brambory nebo houskový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept