Jednoduchý recept

Kuřecí prsa se šalvějí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 37188
Kategorie: Maso

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
1 kávová lžička Koření Steak 7 pepřů
500 g Kuřecí prsa
100 g Máslo čerstvé
1 dl Mléko polotučné
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Šalvěj čerstvá
1 špetka Šalvěj sušená
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
2 g Sůl
2 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 126kJ
2% Sacharidy 9 g
52% Tuky 39 g
17% Sodík 343 mg
53% Bílkoviny 30 g

Kuřecí prsa se šalvějí postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso omyjeme a necháme okapat. Potom maso pokrájíme na tenčí plátky. Osolíme, opepříme a posypeme steakovým kořením a citrónovou kůrou.

2

Takto připravené maso osmahneme na rozehřátém oleji, poté ho vyndáme ven z pánve.

3

Do vypečené šťávy přidáme máslo, pokrájené lístky šalvěje i šalvěj sušenou. Vše krátce osmahneme.

4

Po krátkém smažení přidáme konzumní smetanu a ještě krátce povaříme.

5

Potom si rozmícháme Solamyl v mléce, přidáme zakysanou smetanu a řádně promícháme. Vzniklou směsí zahustíme omáčku, kterou ještě dokořeníme pepřem a solí.

6

Maso přidáme k omáčce a krátce ho prohřejeme. Poté ho přendáme na talíře a polité omáčkou ho servírujeme.

Poznámka

Jako příloha se výborně hodí rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept