Kuřecí prsa se šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa se šalvějí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37188 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
1 kávová lžička | Koření Steak 7 pepřů |
500 g | Kuřecí prsa |
100 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Šalvěj sušená |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
2 g | Sůl |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 136,8mg |
Draslík | 496,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 91,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Olej rostlinný, Šalvěj čerstvá, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Steak 7 pepřů, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Šalvěj sušená, Smetana 12% (konzumní), Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa se šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso omyjeme a necháme okapat. Potom maso pokrájíme na tenčí plátky. Osolíme, opepříme a posypeme steakovým kořením a citrónovou kůrou. |
2 | Takto připravené maso osmahneme na rozehřátém oleji, poté ho vyndáme ven z pánve. |
3 | Do vypečené šťávy přidáme máslo, pokrájené lístky šalvěje i šalvěj sušenou. Vše krátce osmahneme. |
4 | Po krátkém smažení přidáme konzumní smetanu a ještě krátce povaříme. |
5 | Potom si rozmícháme Solamyl v mléce, přidáme zakysanou smetanu a řádně promícháme. Vzniklou směsí zahustíme omáčku, kterou ještě dokořeníme pepřem a solí. |
6 | Maso přidáme k omáčce a krátce ho prohřejeme. Poté ho přendáme na talíře a polité omáčkou ho servírujeme. |
Poznámka
Jako příloha se výborně hodí rýže.