Jednoduchý recept

Grilované medailonky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 37189

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Feferony
2 kávová lžička Kari koření
10 g Kmín celý
1 polévková lžíce Med včelí
2 dl Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
4 dl Vývar z hovězích kostí
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 588 kcal
Kilojoule 2 459kJ
2% Sacharidy 6 g
73% Tuky 54 g
21% Sodík 422 mg
39% Bílkoviny 22 g

Grilované medailonky postup přípravy receptu:

1

Maso naporcujeme na medailonky, dáme je do mísy, přidáme na kolečka nakrájené feferony, med, citrónovou šťávu, kari koření, na kolečka nakrájený česnek, kmín, sůl, pepř, zalijeme olejem, rukou dobře promícháme a dáme na celou noc na chladné místo marinovat. Na pekáč dáme sádlo, rozehřejeme ho, poté naskládáme medailonky a vložíme do trouby, kde necháme péct 40 minut. Asi 15 minut před dokončením pečení přilijeme do pekáče marinádu a společně ještě dopečeme. Po celou dobu pečení podléváme vývarem.

2

Medailonky podáváme přelité výpekem.

Poznámka

Medailónky podáváme teplé na teplém talíři s brambory, anebo rýži. Ozdobíme čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept