Kuřecí prsa s čabajkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa s čabajkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37191 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Klobása - Čabajka |
500 g | Kuřecí prsa |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 529,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása - Čabajka, Kuřecí prsa, Paprika mletá pálivá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa s čabajkou postup přípravy receptu:
1 | Jako první si připravíme pastu na maso, kterou si vyrobíme z oleje, mleté pálivé papriky, soli a rozetřených 5 stroužků česneku. |
2 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Česnekovou pastou potřeme kuřecí plátky a necháme uležet nejméně 1/4 hodiny. |
3 | Na rozpáleném oleji smažíme naložené maso tak dlouho, dokud nezměkne. Ve vzniklé šťávě osmahneme tenká kolečka cibule a jemně nakrájenou čabajskou klobásu. Touto směsí smažená prsíčka posypeme. |
Poznámka
Doporučená příloha bramborová kaše.