Recept

Hovězí oháňka s čočkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37192
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
80 g Celer bulvový
3 stroužek Česnek
2 ks Cibule
500 g Čočka velkozrnná
600 g Hovězí oháňka
2,5 dl Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Majoránka
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Mrkev kořen
200 g Okurky nakládané
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Vegeta
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

65% Kalorie 1,284 kcal
Kilojoule 5 371kJ
25% Sacharidy 90 g
36% Tuky 27 g
60% Sodík 1 g
87% Bílkoviny 49 g

Hovězí oháňka s čočkou postup přípravy receptu:

1

Přebranou a promytou čočku namočíme na několik hodin do 1 l vody. Pak ji uvaříme doměkka s 1 lžičkou majoránky a bobkovým listem. Uvařenou čočku scedíme a dáme ji do zapékací mísy. Přimícháme prolisovaný česnek, 1 lžičku soli, 1 lžíci rozpuštěného sádla a dobře promícháme.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Očistíme a omyjeme mrkev s celerem. Omytou a osušenou hovězí oháňku posekáme na menší kusy. Maso osolíme (1 lžička) a posypeme pepřem.

3

V hrnci si rozpálíme olej a cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme pokrájenou mrkev, celer, maso, podlijeme hovězím vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka, přibližně 70-90 minut.

4

Maso vyjmeme, šťávu necháme vydusit, poprášíme ji hladkou moukou, dochutíme Vegetou a šťávu propasírujeme na uvařenou čočku a promícháme.

5

Maso potřeme 1.5 lžící sádla, posypeme kmínem a položíme do pekáčku. Dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme dozlatova přibližně 20-30 minut při 250°C.

6

Na talíře rozdělíme ohřátou čočku, přidáme porci masa, přiložíme nakládané sladkokyselé okurky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept