Makarony s nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony s nivou
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37195 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Makarony milánské |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
130 ml | Smetana 12% (konzumní) |
250 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 59,9mg |
Draslík | 251,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makarony milánské, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony s nivou postup přípravy receptu:
1 | Makarony vaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, poté je slijeme, necháme okapat a udržujeme v teple. Nivu smícháme se smetanou a přidáme pepř. |
2 | Takto připravenou směs smícháme s makarony a servírujeme na předem připravené talíře. Před podáváním posypeme nasekanou pažitkou. |