Makarony s cuketovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony s cuketovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37197 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
450 g | Cuketa |
300 g | Makarony milánské |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
130 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 13,0mg |
Draslík | 402,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Oregano sušené, Pažitka, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makarony milánské, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony s cuketovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Makarony vaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, poté je slijeme, necháme okapat a udržujeme v teple. |
2 | Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a česnek a na proužky nakrájenou cuketu. Občas promícháme. |
3 | Přidáme oregano a pažitku a smažíme další minutu. Nakonce přidáme na kostičky nakrájená rajčata, smetanu, sůl a pepř a vše krátce podusíme. |
4 | Na připravené talíře servírujeme makarony a přelijeme je cuketovou omáčkou. Zdobíme najemno nasekanou petrželkou. |