Jednoduchý recept

Kuřecí roládky s bílou křenovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 37199
Kategorie: Maso

Ingredience

3 polévková lžíce Křenová pasta - Krenex
400 g Kuřecí prsa
1 dl Mléko polotučné
20 g Mouka pšeničná hladká
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Salám Herkules
200 ml Smetana sladká 12%
2 g Sůl
150 g Sýr bílý jadel 38%

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 285kJ
4% Sacharidy 14 g
50% Tuky 37 g
15% Sodík 310 mg
66% Bílkoviny 37 g

Kuřecí roládky s bílou křenovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso opereme, osušíme a lehce naklepeme. Poté maso opepříme, osolíme, poklademe kolečky salámu paprikáše (nebo herkules) a sýra jadel. Takto připravené plátky srolujume do roládek a zpevníme párátky nebo nití.

2

Na rozpálený olej poklademe roládky a krátce osmahneme. Během smažení je obracíme, aby byly opečené ze všech stran. Dopékáme doměkka při nižší teplotě. Upečené maso dáme stranou pánve. Před podáváním ho nakrájíme na plátky.

3

Vzniklou šťávu zahustíme moukou (2 lžíce), osmažíme a zalijeme mlékem, tím vytvoříme omáčku, kterou ochutíme krenexem. Ještě krátce povaříme, zjemníme šlehačkou a dle chuti osolíme.

4

Touto omáčkou zaléváme maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept