Veronské špagety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Veronské špagety
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37200 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
5 stroužek | Česnek |
150 ml | Olej olivový |
6 polévková lžíce | Pažitka |
500 g | Špagety |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Ementál (Primátor) |
70 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 54,2mg |
Vláknina | 796,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Špagety, Sýr Ementál (Primátor), Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Veronské špagety postup přípravy receptu:
1 | V dostatečném množství vroucí osolené vody uvaříme podle návodu na obalu špagety. Poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple. |
2 | V misce smícháme nastrouhaný ementál, sýr pecorino, česnek, pažitku, bazalku a sůl. Postupně přiléváme olivový olej, dokud nevznikne hladká omáčka. |
3 | Uvařené špagety zalijeme omáčkou, promícháme a servírujeme na připravené talíře. Před podáváním posypeme nastrouhaným ementálem a nasekanou pažitkou. |