Farfallle s bazalkou a rajskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfallle s bazalkou a rajskou omáčkou
Farfallle s bazalkou a rajskou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37201 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý celý |
3 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
450 g | Těstoviny Farfalle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 276,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Pažitka, Pepř černý celý, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfallle s bazalkou a rajskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě vaříme těstoviny podle návodu na obalu, poté je slijeme, necháme okapat a udržujeme v teple. |
2 | Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na kolečka nakrájený česnek, rajčata, bazalku, sůl, pepř a na mírném ohni smažíme asi 15 minut. Farfalle přidáme do omáčky a důkladně promícháme, za stálého míchání prohřejeme. |
3 | Farfalle servírujeme na připravené talíře, posypeme najemno nastrouhaným parmezánem a nasekanou pažitkou. |