Farfalle s houbovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s houbovou omáčkou
Farfalle s houbovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37205 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bujón zeleninový |
30 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Pažitka |
450 g | Těstoviny Farfalle |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 12,4mg |
Draslík | 417,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový, Máslo čerstvé, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě vaříme farfalle podle návodu na obalu, poté je scedíme, necháme okapat a udržujeme v teple. |
2 | Žapmiony očistíme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpálíme máslo a houby na něm restujeme, jakmile pustí šťávu, tak k nim rozdrobíme kostku zeleninového vývaru. Za občasného míchání vaříme asi 15 minut. Potom pánev odstavíme a přimícháme zakysanou smetanu. |
3 | Farfalle rozdělíme na připravené talíře a přelijeme houbovou omáčkou. Zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |