Jednoduchý recept

Tagliatelle s rajčatovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37206

Ingredience

1 ks Bazalka
1 ks Bujón zeleninový
1 ks Cibule
25 g Máslo čerstvé
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Rozmarýn čerstvý
400 g Tagliatelle
0,5 kávová lžička Tymián čerstvý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 434 kcal
Kilojoule 1 815kJ
22% Sacharidy 79 g
10% Tuky 7 g
7% Sodík 144 mg
25% Bílkoviny 14 g

Tagliatelle s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí osolené vodě vaříme tagliatelle podle návodu na obalu, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme stranou.

2

Na pánvi rozpálímem máslo, orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kostku zeleninového bujónu, 3 lžíce vody, česnek a za občasného míchání vaříme asi 10 minut.

3

Přidáme tymián, rozmarýn a vaříme ještě asi 2 minuty. Nakonec nakrájíme rajčata a přidáme do pánve. Omáčku přivedeme k varu a vaříme, dokud nezhoustne.

4

Na připravené talíře servírujeme tagliatelle, přelijeme je rajčatovou omáčkou a zdobíme čerstvou bazalkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept