Tagliatelle s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37206 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 ks | Bujón zeleninový |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
25 g | Máslo čerstvé |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Rozmarýn čerstvý |
400 g | Tagliatelle |
0,5 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 239,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 265,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn čerstvý, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový, Máslo čerstvé, Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě vaříme tagliatelle podle návodu na obalu, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme stranou. |
2 | Na pánvi rozpálímem máslo, orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kostku zeleninového bujónu, 3 lžíce vody, česnek a za občasného míchání vaříme asi 10 minut. |
3 | Přidáme tymián, rozmarýn a vaříme ještě asi 2 minuty. Nakonec nakrájíme rajčata a přidáme do pánve. Omáčku přivedeme k varu a vaříme, dokud nezhoustne. |
4 | Na připravené talíře servírujeme tagliatelle, přelijeme je rajčatovou omáčkou a zdobíme čerstvou bazalkou. |