Jednoduchý recept

Kuřecí roládky s lučinou a vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 37207

Ingredience

2 polévková lžíce Džem brusinkový
400 g Kuřecí prsa
100 g Lučina smetanový sýr
50 g Mouka pšeničná hladká
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Protlak rajčatový
1 dl Smetana sladká 12%
1 špetka Sůl
100 ml Víno červené
2 dl Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 487 kcal
Kilojoule 2 038kJ
6% Sacharidy 21 g
32% Tuky 24 g
17% Sodík 332 mg
54% Bílkoviny 30 g

Kuřecí roládky s lučinou a vínem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Potom prsa nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem.

2

Na plátky masa položíme šunku, na kterou dáme lučinu. Potom kuřecí maso zabalíme a vytvoříme roládky, konce zpevníme a ovážeme nití. Roládky obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji prudce osmahneme. Po pár minutách zmírníme teplotu a doměkka dopékáme.

3

Po dopečení přidáme víno, drůbeží vývar (kostka bujónu) a rajský protlak. Vše povaříme.

4

Jako poslední přidáme brusinkový kompot nebo džem. Dochutím solí, přilijeme smetanu a prohřejeme.

Poznámka

Doporučená příloha - vařené nebo opékané brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept