Kuřecí roládky s lučinou a vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí roládky s lučinou a vínem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37207 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Džem brusinkový |
400 g | Kuřecí prsa |
100 g | Lučina smetanový sýr |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Protlak rajčatový |
1 dl | Smetana sladká 12% |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
100 ml | Víno červené |
2 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 76,5mg |
Draslík | 415,7mg |
Vláknina | 144,8mg |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem brusinkový, Kuřecí prsa, Lučina smetanový sýr, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana sladká 12%, Šunka dušená, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí roládky s lučinou a vínem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Potom prsa nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem. |
2 | Na plátky masa položíme šunku, na kterou dáme lučinu. Potom kuřecí maso zabalíme a vytvoříme roládky, konce zpevníme a ovážeme nití. Roládky obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji prudce osmahneme. Po pár minutách zmírníme teplotu a doměkka dopékáme. |
3 | Po dopečení přidáme víno, drůbeží vývar (kostka bujónu) a rajský protlak. Vše povaříme. |
4 | Jako poslední přidáme brusinkový kompot nebo džem. Dochutím solí, přilijeme smetanu a prohřejeme. |
Poznámka
Doporučená příloha - vařené nebo opékané brambory.