Skopové maso s růžičkovou kapustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso s růžičkovou kapustou
Skopové maso s růžičkovou kapustou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 37208 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Česnek |
200 g | Chléb celozrnný žitný |
100 g | Cibule |
400 g | Kapusta růžičková |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
600 g | Skopové maso přední |
80 g | Slanina vepřová |
15 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 133,6mg |
Draslík | 658,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 12,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb celozrnný žitný, Cibule, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Skopové maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso s růžičkovou kapustou postup přípravy receptu:
1 | Skopové maso nakrájíme na kousky o velikosti hlaviček růžičkové kapusty, cibuli pokrájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, česnek prolisujeme, růžičkovou kapustu očistíme a omyjeme. |
2 | V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme a jamile pustí šťávu, osolíme, opepříme, přidáme polovinu česneku, zalijeme vodou a dusíme aspoň 1 hodinu. Nyní přidáme kapustu, druhou polovinu česneku, mouku rozmícháme v trošce vody a přilijeme k masu. Ihned promícháme a zvolna dovaříme. Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem a podáváme s tmavým chlebem. |