Neapolská zeleninová mísa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Neapolská zeleninová mísa
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37210 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule červená |
300 g | Cuketa |
200 g | Lilek |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
200 g | Paprika zelená |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 704,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 88,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chilli paprička, Cuketa, Lilek, Paprika zelená, Pažitka, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Neapolská zeleninová mísa postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme na proužky nakrájenou papriku, cuketu a lilek a 5 minut dusíme. |
2 | Poté vložíme do hrnce na kostky nakrájená rajčata, přidáme rajčatový protlak, bazalku, tymián, 200 ml vody, vše promícháme, osolíme a opepříme. Hrnec zakryjeme pokličkou a dusíme ještě asi 30 minut. |
3 | Servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |