Tlačenka vepřová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 300 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tlačenka vepřová
Celkový čas: | 300 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 240 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 37211 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Česnek |
1000 g | Chléb celozrnný žitný |
260 g | Cibule |
5 g | Majoránka |
10 g | Nové koření mleté |
600 ml | Ocet vinný |
10 g | Pepř černý mletý |
100 g | Sůl |
500 g | Vepřová kůže |
2 kg | Vepřová plec |
200 g | Vepřové srdce |
2 kg | Vepřový bok |
300 g | Vepřový jazyk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 201,3mg |
Draslík | 666,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb celozrnný žitný, Cibule, Majoránka, Ocet vinný, Sůl, Vepřová plec, Vepřové srdce, Vepřový bok, Vepřový jazyk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Vepřová kůže mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tlačenka vepřová postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, kůži dobře očistíme, oškrábeme a spolu se srdcem omyjeme pod tekoucí vodou. Cibuli očistíme, překrojíme napůl, česnek prolisujeme. |
2 | Do hrnce vložíme kůži, srdce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 1,5 hodiny. Přidáme bůček, plecko, jazyk, okořeníme pepřem, novým kořením, majoránkou, přidáme česnek, 3 cibule a dolijeme vodu tak, aby bylo maso akorát ponořené a vaříme další 1,5 hodiny. |
3 | Maso scedíme, jazyk oloupeme, maso nakrájíme na menší kostičky, sádlo z bůčku by mělo být téměř rozvařené ve vývaru, kůži umeleme na masovém strojku. Maso s kůží vrátíme zpět do vývaru, důkladně promícháme, zkontrolujeme ochucení, případně dochutíme. |
4 | Směsí naplníme vypraná tlačenková střeva, vytlačíme vzduch, dobře zavážeme, poté 1 hodinu povaříme, ještě horké zatížíme a dáme vychladnout. |
5 | Hotovou tlačenku krájíme na plátky, podáváme s cibulí, octem a tmavým chlebem. |