Jednoduchý recept

Tlačenka vepřová

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 300 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 37211
Kategorie: Maso

Ingredience

30 g Česnek
1000 g Chléb celozrnný žitný
260 g Cibule
5 g Majoránka
10 g Nové koření mleté
600 ml Ocet vinný
10 g Pepř černý mletý
100 g Sůl
500 g Vepřová kůže
2 kg Vepřová plec
200 g Vepřové srdce
2 kg Vepřový bok
300 g Vepřový jazyk

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,122 kcal
Kilojoule 4 693kJ
7% Sacharidy 27 g
117% Tuky 88 g
142% Sodík 3 g
94% Bílkoviny 53 g

Tlačenka vepřová postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, kůži dobře očistíme, oškrábeme a spolu se srdcem omyjeme pod tekoucí vodou. Cibuli očistíme, překrojíme napůl, česnek prolisujeme.

2

Do hrnce vložíme kůži, srdce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 1,5 hodiny. Přidáme bůček, plecko, jazyk, okořeníme pepřem, novým kořením, majoránkou, přidáme česnek, 3 cibule a dolijeme vodu tak, aby bylo maso akorát ponořené a vaříme další 1,5 hodiny.

3

Maso scedíme, jazyk oloupeme, maso nakrájíme na menší kostičky, sádlo z bůčku by mělo být téměř rozvařené ve vývaru, kůži umeleme na masovém strojku. Maso s kůží vrátíme zpět do vývaru, důkladně promícháme, zkontrolujeme ochucení, případně dochutíme.

4

Směsí naplníme vypraná tlačenková střeva, vytlačíme vzduch, dobře zavážeme, poté 1 hodinu povaříme, ještě horké zatížíme a dáme vychladnout.

5

Hotovou tlačenku krájíme na plátky, podáváme s cibulí, octem a tmavým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept