Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 37212
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
500 g Lilek
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
50 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
50 g Sýr Čedar
6 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 197 kcal
Kilojoule 824kJ
5% Sacharidy 17 g
19% Tuky 14 g
22% Sodík 431 mg
14% Bílkoviny 8 g

Lilek po italsku postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpálíme tuk, přidáme na kostičky nakrájený špek a dozlatova ho opečeme. Poté přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek a osmahneme je.

2

Rajčata omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve ke slanině, cibuli a česneku. Vše osolíme, opepříme, přidáme oregano a promícháme. Na mírném ohni dusíme asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.

3

Lilky omyjeme a nakrájíme podélně na plátky. Vnitřní strany osolíme. V misce smícháme mouku, najemno nasekanou pažitku, petrželku a bazalku, nastrouhaný čedar, zakysanou smetanu a ve vzniklém těstíčku lilky obalíme. Poté lilky vložíme do vymazané zapékací misky a přelijeme je rajčatovou omáčkou.

4

Troubu předehřejeme na 220°C a lilky s rajčatovou omáčkou asi 25 minut zapékáme. Poté ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept