Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 37214
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule červená
2 kg Květák
250 ml Olej olivový
60 g Olivy černé
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
8 ks Sardelové řezy
1 špetka Sůl
60 g Sýr Ementál (Primátor)
300 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 859kJ
6% Sacharidy 22 g
70% Tuky 52 g
122% Sodík 2 g
49% Bílkoviny 28 g

Květák po sicilsku postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme olivy, na kostičky nakrájené sardele, cibuli a nastrouhaný ementál. Vše důkladně promícháme. Přimícháme 200 ml olivového oleje, osolíme a opepříme.

2

Zapékací misku vymažeme a dno zapékací misky potřeme vrstvou olejové směsi a naskládáme na ni řádně očištěné a omyté růžičky květáku. Opět přelijeme olejovou směsí a naskládáme květák. Takto ve vrstvení pokračujeme a nakonec skončíme vrstvou květáku. Zakápneme zbytkem olivového oleje a přelijeme bílým vínem.

3

Troubu předehřejeme na 170°C a květákovou směs v ní pečeme asi 90 minut.

4

Servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept