Zelná omáčka s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelná omáčka s klobásou
Zelná omáčka s klobásou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 37215 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
70 g | Cibule |
600 g | Klobása uzená |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
60 g | Sádlo škvařené |
150 g | Smetana zakysaná 14% |
5 g | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 14,6mg |
Draslík | 27,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Mouka pšeničná hladká, Smetana zakysaná 14%, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelná omáčka s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí scedíme, nálev si ponecháme, zelí trochu překrájíme, cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme světlejší cibulovou jíšku, přidáme zelí i s nálevem, přilijeme ještě trochu vody, osolíme a vaříme 30 minut. Zjemníme zakysanou smetanou, podle chuti dosolíme, ještě chvilku povaříme a odstavíme. |
3 | Klobásy ohřejeme, rozdělíme na talíře a zalijeme zelnou omáčkou. |