Jednoduchý recept

Gratinované brambory s čedarem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37217

Ingredience

10 ks Brambory
125 ml Mléko polotučné
55 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Smetana 12% (konzumní)
60 g Sýr Čedar
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 128kJ
6% Sacharidy 22 g
22% Tuky 17 g
7% Sodík 137 mg
16% Bílkoviny 9 g

Gratinované brambory s čedarem postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a posolíme. Plech lehce vymastíme a brambory na něj rozložíme, pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 40 minut.

2

Plech s brambory vyjmeme, necháme vychladnout, vnitřky brambor vydlabeme lžící a vydlabanou hmotu vložíme do připravené misky. Do misky k bramborové hmotě přidáme mléko, smetanu, sůl, pepř a vše promícháme.

3

Takto připravenou bramborovou směsí plníme vydlabané brambory, klademe je na plech, posypeme nastrouhaným čedarem a dáme péct znova do trouby. Pečeme ještě dalších 35 minut. Po vyjmutí z trouby ihned podáváme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Poznámka

Podáváme s grilovaným masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept