Pečený špenát s mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený špenát s mozzarellou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37218 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
200 g | Mozzarella |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
6 polévková lžíce | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 12,6mg |
Draslík | 194,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Ořechy vlašské, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený špenát s mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Špenát omyjeme, očistíme a z listů vykrojíme tuhé stonky. Plech pokapeme olivovým olejem a přidáme najemno nasekaný česnek. |
2 | Špenátové listy rozdělíme na plech a zakápneme zbytkem olivového oleje, posypeme na kostičky nakrájenou mozzarellou a nasekanými vlašskými ořechy. |
3 | Vše posypeme čedarem, osolíme, opepříme a vložíme do trouby předehřáté na 220°C, kde špenát pečeme 20 minut. |
4 | Po upečení ihned podáváme. |
Poznámka
Podáváme s teplou ciabbattou.