Pizza s krůtím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s krůtím masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37219 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
Základní těsto na pizzu [20279] | |
---|---|
1 kávová lžička | Bazalka |
150 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
18 g | Cukr krupice |
22,5 g | Droždí |
2 polévková lžíce | Kečup |
350 g | Krůtí prsa |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
52,5 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Provensálské koření |
1,5 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Parmezán |
322,5 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 54,9mg |
Draslík | 394,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 363,3mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Cibule, Cukr krupice, Droždí, Krůtí prsa, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s krůtím masem postup přípravy receptu:
1 | Základní těsto na pizzu [20279]: |
2 | Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. |
3 | Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny. |
4 | Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté. |
5 | Takto připravené těsto zdobíme dle receptur, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou. |
6 | Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme na kostičky nakrájený řapíkatý celer, na proužky nakrájenou papriku, cibuli a necháme 5 minut orestovat. Zeleninu osolíme, opepříme, přidáme provensálské koření a směs odložíme stranou. |
7 | Krůtí maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na slabé proužky, osolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením a osmahneme. Podle chuti přidáme kečup a necháme vychladnout. |
8 | Připravené těsto na pizzu posypeme najemno nasekanou bazalkou a oreganem, rozdělíme na něj zeleninu a krůtí maso, navrch nastrouháme parmezán a zakápneme olivovým olejem. |
9 | Troubu předehřejeme na 200°C a pizzu v ní pečeme asi 25 minut. |
Pizza byla výborná, voňavá, místy křupavá. Maso bylo díky zelenině pěkně šťavnaté. Díky za tip.