Bramborová pizza s parmskou šunkou a cherry rajčátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová pizza s parmskou šunkou a cherry rajčátky
Bramborová pizza s parmskou šunkou a cherry rajčátky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37221 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
700 g | Brambory |
1 špetka | Oregano sušené |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
500 g | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl česneková |
150 g | Šunka parmská |
250 g | Sýr Čedar |
2 polévková lžíce | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 75,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Oregano sušené, Pažitka, Sýr Čedar, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčata Cherry, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl česneková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová pizza s parmskou šunkou a cherry rajčátky postup přípravy receptu:
1 | Brambory omyjeme, očistíme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Parmskou šunku nakrájíme na kostičky a na pánvi ji osmahneme. |
2 | Do pánve přidáme kolečka brambor a za občasného míchání je restujeme. |
3 | Cherry rajčátka nakrájíme a promícháme je s bramborami a parmskou šunkou. |
4 | Plech vymastíme a směs z brambor na něj rozprostřeme, posypeme oreganem, pažitkou, česnekovou solí a pepřem. Navrch klademe plátky čedaru. |
5 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a bramborovou pizzu v ní pečeme 25 minut. |
6 | Před podáváním zdobíme nasekanou petrželkou. |