Pizza se žampiony a čedarem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza se žampiony a čedarem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37223 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
Korpus | |
---|---|
2 polévková lžíce | Kypřicí prášek do pečiva |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
Náplň | |
10 dkg | Anglická slanina |
2 ks | Cibule červená |
120 ml | Kečup |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
130 g | Sýr Čedar |
700 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 36,2mg |
Draslík | 866,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný, Anglická slanina, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr Čedar, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Cibule červená, Kečup, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza se žampiony a čedarem postup přípravy receptu:
1 | Ve větší míse smcháme tvaroh, mléko, olivový olej a sůl. Přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva a vypracujeme těsto. Plech vymastíme a těsto na něj rozprostřeme. Olivový olej smícháme s kečupem a směsí potřeme těsto na pizzu. |
2 | Rajčata omyjeme, nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Takto připravenou zeleninu klademe na pizzu, osolíme, opepříme, posypeme oreganem a navrch rozložíme plátky anglické slaniny a čedaru. |
3 | Troubu předehřejeme na 200°C a pizzu pečeme 30 minut. Poté ihned podáváme. |