Pizza s parmskou šunkou a ementálem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pizza s parmskou šunkou a ementálem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37224 |
Kategorie: | Pizza |
Ingredience
Základní těsto na pizzu [20279] | |
---|---|
12 g | Cukr krupice |
15 g | Droždí |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
35 ml | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
215 ml | Voda pitná |
Rajčatová omáčka | |
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Tabasco |
1 ks | Tymián čerstvý |
Náplň | |
1 ks | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka parmská |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 508,9mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná, Bobkový list, Česnek, Cibule, Rajčata, Tabasco, Tymián čerstvý, Oregano sušené, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olej olivový, Cibule červená, Mouka kukuřičná, Pepř černý mletý, Šunka parmská, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pizza s parmskou šunkou a ementálem postup přípravy receptu:
1 | Základní těsto na pizzu [20279]: |
2 | Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. |
3 | Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí. Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté. Takto připravené těsto zdobíme dle receptur, pečeme na olejem vymazaném plechu, podsypané kukuřičnou moukou. |
4 | Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, poté přidáme na kostičky nakrájená rajčata, bobkový list, tymián, tabasco a česnek. Když se tekutina z rajčat skoro odpaří, odstraníme bobkový list, snítku tymiánu, směs necháme vychladnout, a poté rozmixujeme na hladkou omáčku. |
5 | Plech vymažeme a z těsta na pizzu utvoříme kulatý korpus, který potřeme připravenou rajčatovou omáčkou. Na rajčatovou omáčku klademe na kolečka nakrájenou cibuli a plátky parmské šunky. Na závěr na pizzu rozložíme plátky ementálu, osolíme, opepříme a posypeme oreganem. |
6 | Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 15 minut. |