Brandáda z tresky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brandáda z tresky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 37225 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb toastový |
100 ml | Mléko polotučné |
200 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 hrst | Olivy černé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Treska solená |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 2,5mg |
Draslík | 141,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Treska solená nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Brandáda z tresky postup přípravy receptu:
1 | Nasolenou tresku vložíme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme 24 hodin stát. Během té doby vodu několikrát vyměníme. |
2 | Tresku opláchneme, vložíme do pánve, zalijeme studenou vodou a uvedeme do varu. Po 10 minutách pánev odstavíme z plotny a rybu necháme ještě 10 minut ve vývaru. |
3 | Vývar slijeme, tresku stáhneme z kůže a vykostíme. Maso rozebereme na lupínky a spolu s prolisovaným česnekem v míse utlučeme na pastu. Pastu vložíme do kastrůlku, zvolna zahříváme a za stálého míchání po částech přiléváme olej a svařené mléko, až vznikne bílý krém. |
4 | Brandádu podáváme horkou, pokapanou olejem a opepřenou. Doplníme olivami a opečeným chlebem posypaným petrželí. |