Vinegretta - francouzská zálivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vinegretta - francouzská zálivka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 37226 |
Kategorie: | Dresinky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Cukr třtinový |
0,5 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
0,5 polévková lžíce | Ocet jablečný |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 5,4mg |
Vláknina | 79,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr třtinový, Ocet jablečný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vinegretta - francouzská zálivka postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si kyselou francouzkou zálivku, zvanou "Vinegretta": |
2 | do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Poté postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá. |
Poznámka
Dressing Vinaigrette používáme jako zálivku nebo studenou omáčku, do různých salátů z čerstvé zeleniny, např.: artyčoky, chřest, pórek, žampiony, hlávkové saláty aj.