Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 37227

Ingredience

8 krajíc Chléb toastový
2 ks Cibule
250 g Játra kuřecí
115 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
1 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
120 ml Sherry brandy
350 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
450 g Telecí plec
300 g Vepřové maso mleté
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 988kJ
10% Sacharidy 36 g
60% Tuky 45 g
43% Sodík 863 mg
62% Bílkoviny 35 g

Sekaná v terině postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na tenké plátky a vyložíme jimi terinu tak, aby konce slaniny přesahovaly přes okraj.

2

Očištěná a omytá kuřecí játra nakrájíme na kousky a smícháme s mletým vepřovým a telecím masem. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, oregano, nové koření, rozpuštěné máslo a sherry. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. Naplníme do teriny a konce slaniny přeložíme směrem ke středu. Terinu přikryjeme alobalem, postavíme do pekáče a podlijeme horkou vodou tak, aby sahala do poloviny výšky teriny.

3

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 90 minut. Vyjmeme z trouby, alobal nahradíme novým alobalem, který zatížíme závažím a sekanoou necháme do druhého dne odpočinout.

4

Podáváme nakrájenou na plátky s krajíčky opečeného chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept