Sekaná v terině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná v terině
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 37227 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
8 krajíc | Chléb toastový |
2 ks | Cibule |
250 g | Játra kuřecí |
115 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Nové koření mleté |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 ml | Sherry brandy |
350 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
450 g | Telecí plec |
300 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 230,2mg |
Draslík | 602,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb toastový, Cibule, Játra kuřecí, Oregano sušené, Slanina vepřová, Sůl, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná v terině postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na tenké plátky a vyložíme jimi terinu tak, aby konce slaniny přesahovaly přes okraj. |
2 | Očištěná a omytá kuřecí játra nakrájíme na kousky a smícháme s mletým vepřovým a telecím masem. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, oregano, nové koření, rozpuštěné máslo a sherry. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. Naplníme do teriny a konce slaniny přeložíme směrem ke středu. Terinu přikryjeme alobalem, postavíme do pekáče a podlijeme horkou vodou tak, aby sahala do poloviny výšky teriny. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 90 minut. Vyjmeme z trouby, alobal nahradíme novým alobalem, který zatížíme závažím a sekanoou necháme do druhého dne odpočinout. |
4 | Podáváme nakrájenou na plátky s krajíčky opečeného chleba. |