Recept

Žampionové carpaccio se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Žampionové carpaccio se slaninou 5 1
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 37228

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 polévková lžíce Bazalka
2 polévková lžíce Džem brusinkový
1 polévková lžíce Pažitka
500 g Žampiony čerstvé
Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]
0,3 polévková lžíce Citronová šťáva
0,1 kávová lžička Cukr třtinový
0,1 kávová lžička Hořčice Dijonská
0,1 polévková lžíce Ocet jablečný
0,8 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Provensálské koření
0,1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 301 kcal
Kilojoule 1 261kJ
3% Sacharidy 11 g
31% Tuky 23 g
22% Sodík 446 mg
17% Bílkoviny 10 g

Žampionové carpaccio se slaninou postup přípravy receptu:

1

Čerstvé mladé bílé žampiony očistíme, odstraníme konce třeňů a nakrájíme je na tenké plátky.

2

Anglickou slaninu pokrájíme na plátky, které nasucho osmažíme dokřupava (nejlépe v teflonové pánvi). Pažitku a bazalkové lístky omyjeme, pažitku drobně nakrájíme, lístky odložíme na ozdobu.

3

Doprostřed servírovacích talířů rozdělíme plátky slaniny, okolo slaniny jako vějíř položíme plátky žampionů. Žampiony pokapeme francouzskou zálivkou Vinnegretta, mírně je pokapeme brusinkovým džemem, posypeme pažitkou, ozdobíme lístky bazalky a podáváme.

4

Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]:

5

Připravíme si kyselou francouzkou zálivku, zvanou "Vinnegretta":

6

do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz